[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اصول اخلاقی::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
::
نمایه شده در
    
    
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Copyright Policies

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
Open Access Policy

نحوه دسترسی به تمام مقالات مجله بصورت زیر است:

Creative Commons License
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای Dik

M Cerina، V Narayanan، A Delank، M Gallus، A Dik، A.M Herrmann، K Göbel، P Meuth، H.-C Pape، T Budde، S.G Meuth،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ضميمه بهار مجله شفاي خاتم ۲ - ۱۳۹۶ )
چکیده

لطفاً به چکیده انگلیسی مراجعه شود.


M Gallus، A Dik، P Hundehege، M Cerina، S.G Meuth،
دوره 5، شماره 2 - ( ضميمه بهار مجله شفاي خاتم 2 - 1396 )
چکیده

لطفاً به چکیده انگلیسی مراجعه شود.


پریسا مرادی کلارده، سجاد بشر پور،
دوره 9، شماره 4 - ( پاييز 1400 )
چکیده

مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی نقش پیش‌بینی‌کنندۀ مدل ترکیبی سرشت‌های عاطفی و هیجانی (AFECT) در رابطۀ با نگرش منفی به بزهکاری در دانش‌آموزان مقطع متوسطۀ دوم انجام شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بوده و جامعۀ آماری آن کلیۀ دانش‌آموزان مقطع متوسطۀ دوم شهر اردبیل بودند. 221 دانش‌آموز با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامۀ سرشت‌های عاطفی و هیجانی لارا (2012) و پرسشنامۀ بزهکاری فضلی (1389) جمع‌آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که خشم، بازداری و حساسیت از مدل AFECT با نگرش منفی به بزهکاری و کنترل رابطۀ منفی و معنی‌داری دارد. همچنین مقابله با نگرش منفی نسبت به بزهکاری رابطۀ مثبت و معنی‌داری دارد. از میان سرشت‌های عاطفی، اضطراب، وسواس، متعادل و هیجان زده با نگرش منفی به بزهکاری رابطۀ مثبت و معنی‌داری دارند. همچنین، بی‌تفاوت، ادواری‌خو، تغییر پذیر و سرخوش با نگرش منفی به بزهکاری رابطۀ منفی و معنی‌داری داشتند. نتیجه‌گیری: داده‌های ما تلویحات مهمی برای استفاده از مدل AFECT با هدف شناسایی گروه‌های در معرض خطر بزهکاری داشته و می‌تواند برای طراحی مداخلات پیشگیرانه به‌منظور کاهش وقوع رفتار بزهکارانه در دانش‌آموزان مورد استفاده قرار گیرد.
فرزانه نظری سرنجه، نرجس لطفی قادیکلایی، سعید محسنی پور، زهرا قاسم زاده،
دوره 10، شماره 3 - ( تابستان 1401 )
چکیده

مقدمه: اسکیزوفرنی (SZ) یک اختلال مغزی شایع، مزمن و تکوینی است که در نتیجه اختلال در ارتباطات نورونی ایجاد می‏‌شود. SZ باعث ناتوانی اجتماعی و شغلی، و طیف وسیعی از اختلالات روانی می‏‌شود که می‌‏تواند سبب رفتارهای نامناسب شود. بیش از 1 درصد جمعیت جهان تحت تاثیر این بیماری قرار می‏‌گیرند که با پریشانی تفکر، ادراک، احساسات، زبان و رفتار مشخص می‏‌شود. این بیماری با سایر مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی یا اعتیاد همراه است. یک فرضیه در حال ظهور نقش اصلی اختلال در هومئوستاز کلسیم (+Ca2) را در پاتوفیزیولوژی SZ پیشنهاد می‏‌دهد. سیگنال‏‌های داخل سلولی متعددی توسط یون‏‌های+Ca2 راه‌‏اندازی می‏‌شوند که مسئول تنظیم تحریک‏‌پذیری عصبی، پردازش اطلاعات و فرایندهای شناختی هستند. اختلال در سیگنالینگ و هومئوستاز +Ca2 در نورون‏‌های گلوتاماترژیک، گابائرژیک و دوپامینرژیک مشخصه‏‌های اولیه بیماری SZ است. کشف سلول‏‌های بنیادی القایی پرتوان انسانی (iPSC) یک مدل بیماری سلولی جدید و امیدوارکننده برای SZ ارائه می‏‌دهد. با وجود این، نقش اصلی هومئوستاز +Ca2 و مکانیسم‏‌های آن در SZ با استفاده از مدل iPSC هنوز نیاز به بررسی دارد. در این مقاله، به بررسی درک فعلی هومئوستاز +Ca2 و مطالعات مبتنی بر مدل iPSCs و جهت‏‌های احتمالی آینده برای شناسایی فنوتیپ‏‌های سلولی قوی و معتبر برای کشف داروها و آزمایش آن‏‌ها می‏‌پردازیم. نتیجه‏‌گیری: مدل iPSC ابزار قدرتمندی برای روشن شدن مکانیسم‏ هومئوستاز +Ca2، درک پاتوفیزیولوژی بیماری SZ و توسعه دارو است.
زهرا قاسم زاده، صدیقه خانجانی جلودار، فرزانه نظری سرنجه، نرجس لطفی قادیکلایی،
دوره 11، شماره 1 - ( زمستان 1401 )
چکیده

مقدمه: MicroRNAها (میکروRNAها) مولکول‌های RNA کوچک و غیر کد کننده‌ای هستند که به‌عنوان تنظیم کننده‏‌های بسیار قوی بیان ژن پس از رونویسی عمل می‏ کنند. در دهه‏ های گذشته مشخص شده است که میکرو RNAها رشد و عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می‏ دهند. اسکیزوفرنی یک اختلال روانپزشکی پیچیده و شدید است که عوامل خطر ژنتیکی و محیطی در بروز آن نقش دارند. مطالعات اخیر نشان داده است که اختلال در بیان میکرو RNAها در پاتوژنز اسکیزوفرنی نقش دارد. نتیجه‌گیری: شناسایی میکرو RNAهای مرتبط با SCZ می ‏توانند به‌عنوان نشانگرهای زیستی بالقوه‏ای در تشخیص و درمان های کارآمدتر اسکیزوفرنی مورد توجه قرار گیرند. در مقاله حاضر، مروری بر یافته‌های اخیر از اختلال در بیان میکرو RNAهای مرتبط با SCZ ارائه شده است.

صفحه 1 از 1     

مجله علوم اعصاب شفای خاتم The Neuroscience Journal of Shefaye Khatam
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4710