[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اصول اخلاقی::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
::
نمایه شده در
    
    
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Copyright Policies

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
Open Access Policy

نحوه دسترسی به تمام مقالات مجله بصورت زیر است:

Creative Commons License
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای فردی

شیما پژوهی نیا، یلدا ابویسانی، بهنود بهمنش،
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: اختلال نافرمانی مقابله‌ای (ODD) یکی از شایع‌ترین اختلالات برون‌سازی در کودکان و نوجوانان است و از جمله اختلالاتی است که بیشترین میزان تشخیص را در مراکز درمانی روان‌شناسی و روان‌پزشکی دارد. این اختلال با الگوی مکرر و پایدار از خلق خشمگین/ تحریک‌پذیر، رفتار ستیزه‌جو/ مقابله‌ای و کینه‌توزی شناخته می‌شود. شناخت اجتماعی به توانایی درک و پردازش اطلاعات اجتماعی و همچنین پیش‌بینی و درک رفتارهای دیگران اطلاق می‌شود. در سال‌های اخیر، شناخت اجتماعی به یکی از حوزه‌های مورد توجه در رشد و اختلالات کودکی تبدیل شده است. هدف این مقاله، بررسی پژوهش‌های انجام‌شده درباره عملکردهای شناخت اجتماعی در کودکان مبتلا به ODD است. نتیجه‌گیری: پژوهش‌ها نشان می‌دهند که کودکان دارای ODD  اغلب دچار نقص در نظریه ذهن، بازشناسی هیجان، تفسیر هیجان‌ها و سایر حوزه‌های شناخت اجتماعی هستند. این نارسایی‌ها می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی در بروز مشکلات رفتاری و تعاملات اجتماعی مختل‌کننده، نقش داشته باشند. درک بهتر این ابعاد می‌تواند به طراحی مداخلات مؤثر برای توانمندسازی کودکان، پیشگیری از بروز اختلال و کاهش نشانه‌های اختلال نافرمانی مقابله‌ای کمک کند.
 
اسماعیل سلیمانی، مهران علی پور، مهران سلیمانی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: بررسی تفاوت‌های فردی در پردازش اطلاعات به‌منظور پیش‌بینی موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان دارای اختلال در ریاضیات دارای اهمیت فراوانی می‌باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی سرعت پردازش اطلاعات خودکار و کنترل شده در دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی براساس آزمون استروپ بود. مواد و روش‌ها:‌ این پژوهش، توصیفی از نوع علی–مقایسه‌ای بود.جامعه پژوهش شامل دانش‌آموزان ناحیۀ شش شهر تهران بود. نمونه شامل ۳۶ دانش‌آموز با و بدون اختلال یادگیری ریاضی بود (۱۸ دانش‌آموز با اختلال یادگیری درریاضی و ۱۸ دانش‌آموز عادی) که به روش نمونه‌گیری تصادفی منظم از میان لیست جامعه آماری (مرکز مشکلات ویژه یادگیری) و روش همتاسازی (گروه عادی) انتخاب شدند. داده‌ها با پرسشنامه جمعیت‌شناختی، آزمون هوشی ریون، آزمون ریاضی ایران کی مت و آزمون استروپ جمع‌آوری شدند و با تحلیل کوواریانس چند متغیره، آزمون شاپیرو-ویلک، آزمون‌های باکس و لوین تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها:‌ نتایج نشان داد که پردازش اطلاعات خودکار و کنترل شده در دانش‌آموزان با و بدون اختلال یادگیری ریاضی به صورت معنی‌داری متفاوت بود. میانگین زمان واکنش و تعداد خطاها در دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی به طور معنی‌داری بیشتر از دانش‌آموزان بدون اختلال یادگیری ریاضی می‌باشد. نتیجه‌گیری:‌ بنا بر یافته‌های این مطالعه سرعت پردازش اطلاعات خودکار و کنترل شده در دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی ضعیف است و مربیان باید به این مسئله توجه کنند.
فریبا تابع بردبار،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: سایبرکندریا نوعی اضطراب است که منجر به افزایش درماندگی روانی، نگرانی و هزینه‌های غیر‌ضروری پزشکی می‌شود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی ساختاری برای سایبرکندریا بر اساس ابعاد شخصیتی با نقش میانجی خودپنداره انجام شد. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه افراد ۲۰ تا ۳۹ ساله با علائم سایبرکندری در شهر شیراز در سال ۱۳۹۰ بود که از این میان ۴۰۰ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس شدت سایبرکندریا CSS، پرسشنامه پنج عاملی نئو NEO-۵ و مقیاس خودپنداره پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزار Smart Pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج مدل‌سازی معادلات ساختاری نشان داد که مدل دارای برازش نسبی بوده و قابل تعمیم به کل جامعه آماری است، بطوریکه پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا تأیید شده و برازش مدل محاسبه شده است (Gof=۰,۳۷). نتایج نقش میانجی خودپنداره نیز نشان داد که خودپنداره نقش واسطه‌ای معنی‌داری بین ابعاد شخصیتی (روان رنجورخویی، برون‌گرایی و وظیفه شناسی) با سایبرکندریا دارد. نتیجه‌گیری: درمانگران و مشاوران مراکز مشاوره و سلامت روان می‌توانند از این مدل برای ارزیابی شخصیت و خودپنداره افراد استفاده کنند و آن‌ها را قادر به انجام تشخیص‌ها و درمان‌های لازم برای سایبرکندریا می‌کند.
 

صفحه 1 از 1     

مجله علوم اعصاب شفای خاتم The Neuroscience Journal of Shefaye Khatam
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710