[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اصول اخلاقی::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Copyright Policies

AWT IMAGE

..
Open Access Policy

نحوه دسترسی به تمام مقالات مجله بصورت زیر است:

Creative Commons License
..

..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( بهار 1402 ) ::
دوره 11 شماره 2 صفحات 19-10 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات محافظتی جوانه گندم بر روی سمیت آکریل آمید در ساختار هیپوکامپ و یادگیری و حافظه فضایی موش صحرایی
حمید رضا مرادی* ، مهناز طاهریان فرد ، محسن رشیدی ، زهرا جاوید ، امیر حسامی
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، hr.moradi@shirazu.ac.ir
چکیده:   (1065 مشاهده)
مقدمه: منابع اصلی آکریل‌آمید شامل دود سیگار، غذاهای سرخ شده با درجۀ حرارت بالا و نیز مواجهۀ آزمایشگاهی و شغلی است. آکریل‌آمید میتواند موجب سرطانزایی و سمیت عصبی در حیوانات و انسان شود. جوانه گندم بهعنوان یک گیاه داروئی قابل دسترس دارای سطح آنتیاکسیدانی قوی با نسبت جذب بالا میباشد. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر ارزیابی نقش محافظتی عصاره هیدروالکلی جوانه گندم در مقابل سمیت آکریلآمید در ساختار هیپوکامپ و یادگیری و حافظه فضایی موش صحرایی بود. مواد و روشها: 16 سر موش صحرایی بالغ و سالم در 4 گروه به‌صورت برابر تقسیم شدند. گروه کنترل (1 میلی‌لیتر آب مقطر)، گروه آکریل‌آمید 50 (میلی‌گرم/کیلوگرم)، گروه جوانه گندم 200 (میلیگرم/کیلوگرم)، و گروه درمان دریافت کنندۀ جوانه گندم (200 میلی‌گرم/کیلوگرم) و آکریل‌آمید (50 میلی‌گرم/کیلوگرم). بعد از 21 روز، روش ماز آبی موریس برای مطالعه یادگیری و حافظۀ فضایی انجام شد، سپس نمونههای خون و بافت مغز بهترتیب برای بررسی‌های بیوشیمی سرم و بافت‌شناسی جمعآوری شدند. یافتهها: بعد از روز دوم با ادامه روند آموزش و به یادآوری، گروههای دریافت کنندۀ آکریل‌آمید با مدت زمان تأخیر بالاتری در مقایسه با گروه‌های کنترل و جوانه گندم به سکوی موریس رسیدند. ساختار بافت شناسی بهبود معنی‌داری را در گروه‌های دریافت‌کنندۀ جوانه گندم در مقایسه با گروه آکریل‌آمید نشان داد. نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می‌دهد که جوانه گندم میتواند نقش محافظتی را در مقابل اثرات منفی آکریلآمید در ساختار بافتشناسی و نیز حافظۀ فضایی و یادگیری موشها ایفا کند.
واژه‌های کلیدی: آکریل‌آمید، استرس اکسیداتیو، حافظه فضایی، موش صحرایی
متن کامل [PDF 1248 kb]   (660 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نورولوژی
فهرست منابع
1. Choe E, Min DBJJofs. Chemistry and reactions of reactive oxygen species in foods. 2005; 70(9): R142-R59. [DOI:10.1111/j.1365-2621.2005.tb08329.x]
2. Ibrahim AG, Sayed AZ, El-Wahab H, Sayah MMJAJPST. Synthesis of poly (acrylamide-graft-chitosan) hydrogel: Optimization of the grafting parameters and swelling studies. 2019; 5: 55-62. [DOI:10.11648/j.ajpst.20190502.13]
3. Park HR, Kim M-S, Kim SJ, Park M, Kong KH, Kim HS, et al. Acrylamide induces cell death in neural progenitor cells and impairs hippocampal neurogenesis. 2010; 193(1): 86-93. [DOI:10.1016/j.toxlet.2009.12.015]
4. Rajeh NA, Al-Dhaheri NMJSmj. Antioxidant effect of vitamin E and 5-aminosalicylic acid on acrylamide induced kidney injury in rats. 2017; 38(2): 132. [DOI:10.15537/smj.2017.2.16049]
5. Thonning Olesen P, Olsen A, Frandsen H, Frederiksen K, Overvad K, Tjønneland AJIJoC. Acrylamide exposure and incidence of breast cancer among postmenopausal women in the Danish Diet, Cancer and Health Study. 2008; 122(9): 2094-100. [DOI:10.1002/ijc.23359]
6. Zamani E, Shokrzadeh M, Fallah M, Shaki FJP, research b. A review of acrylamide toxicity and its mechanism. 2017; 3(1): 1-7. [DOI:10.18869/acadpub.pbr.3.1.1]
7. Dortaj H, Yadegari M, Hosseini Sharif Abad M, Abbasi Sarcheshmeh A, Anvari MJTNJoSK. Effects of Acrylamide and Vitamin C on Histological Changes and Stereological Parameters of Cerebellum in Rat Offsprings. 2014; 2(3): 9-18. [DOI:10.18869/acadpub.shefa.2.3.9]
8. Rafieian-Kopaei M, Heidarian EJJoSUoMS. The effect of acryl amide on tissue changes, blood and enzymatic parameters in male rats. 2013; 14(6): 27-37.
9. HR M, MT S, J Salar A. wheat sprout effects on Histological and histometrical structure and sperm parameters in testis of rat exposed to lead. 2017.
10. Moradi H, Morovvati H, Adibmoradi M, Najafzadeh Varzi HJAd. The Effect of Wheat Sprout extract on skin injury following injection of lead Acetate in rat. 2017; 22(2): 161-75.
11. Adibmoradi M, Morovvati H, Moradi HR, Sheybani M-T, Amoli JS, Mazaheri Nezhad Fard R, et al. Protective effects of wheat sprout on testicular toxicity in male rats exposed to lead. 2015; 4(4): 1-9. [DOI:10.4172/2161-038X.1000156]
12. Hadijafari M, Morovvati HJIVJ. Effect of Wheat Sporout extract on changes in ovarian sex hormones in rat exposed to lead. 2019; 15: 102-10.
13. Morovvati H, Moradi H, Biabani MJI. Effect of hydroalcoholic extract of wheat sprout on histology and histometry structure of rat's prostate exposed to lead. 2018; 20(6): 540-52.
14. Abou Zaid OAR, El-Sonbaty SM, Barakat WJAMBS. Ameliorative effect of selenium nanoparticles and ferulic acid on acrylamide-induced neurotoxicity in rats. 2017; 3(2): 35-45.
15. Vorhees CV, Williams MTJNp. Morris water maze: procedures for assessing spatial and related forms of learning and memory. 2006; 1(2): 848-58. [DOI:10.1038/nprot.2006.116]
16. Zavvari F, Karimzadeh FJTNJoSK. A review on the behavioral tests for learning and memory assessments in rat. 2017; 5(4): 110-24. [DOI:10.18869/acadpub.shefa.5.4.110]
17. LoPachin RM, Gavin TJEhp. Molecular mechanism of acrylamide neurotoxicity: lessons learned from organic chemistry. 2012; 120(12): 1650-7. [DOI:10.1289/ehp.1205432]
18. Tian S-m, Ma Y-x, Shi J, Lou T-y, Liu S-s, Li G-yJNRR. Acrylamide neurotoxicity on the cerebrum of weaning rats. 2015; 10(6): 938. [DOI:10.4103/1673-5374.158357]
19. Elhelaly AE, AlBasher G, Alfarraj S, Almeer R, Bahbah EI, Fouda MM, et al. Protective effects of hesperidin and diosmin against acrylamide-induced liver, kidney, and brain oxidative damage in rats. 2019; 26: 35151-62. [DOI:10.1007/s11356-019-06660-3]
20. Sun J, Li M, Zou F, Bai S, Jiang X, Tian L, et al. Protection of cyanidin-3-O-glucoside against acrylamide-and glycidamide-induced reproductive toxicity in leydig cells. 2018; 119: 268-74. [DOI:10.1016/j.fct.2018.03.027]
21. Yeung AWK, Tzvetkov NT, El-Tawil OS, Bungǎu SG, Abdel-Daim MM, Atanasov AGJOm, et al. Antioxidants: scientific literature landscape analysis. 2019; 2019. [DOI:10.1155/2019/8278454]
22. Marosi K, Bori Z, Hart N, Sárga L, Koltai E, Radák Z, et al. Long-term exercise treatment reduces oxidative stress in the hippocampus of aging rats. 2012; 226: 21-8. [DOI:10.1016/j.neuroscience.2012.09.001]
23. Rasoolijazi H, Mehdizadeh M, Soleimani M, Nikbakhte F, Farsani ME, Ababzadeh SJMjotIRoI. The effect of rosemary extract on spatial memory, learning and antioxidant enzymes activities in the hippocampus of middle-aged rats. 2015; 29: 187.
24. Abel T, Lattal KMJCoin. Molecular mechanisms of memory acquisition, consolidation and retrieval. 2001; 11(2): 180-7. [DOI:10.1016/S0959-4388(00)00194-X]
25. Dias GP, Cavegn N, Nix A, do Nascimento Bevilaqua MC, Stangl D, Zainuddin MSA, et al. The role of dietary polyphenols on adult hippocampal neurogenesis: molecular mechanisms and behavioural effects on depression and anxiety. 2012; 2012. [DOI:10.1155/2012/541971]
26. Drapeau E, Mayo W, Aurousseau C, Le Moal M, Piazza P-V, Abrous DNJPotNAoS. Spatial memory performances of aged rats in the water maze predict levels of hippocampal neurogenesis. 2003; 100(24): 14385-90. [DOI:10.1073/pnas.2334169100]
27. Moradi HR, Hajali V, Khaksar Z, Vafaee F, Forouzanfar F, Negah SSJMBR. The next step of neurogenesis in the context of Alzheimer's disease. 2021; 48(7): 5647-60. [DOI:10.1007/s11033-021-06520-9]
28. Sahab-Negah S, Hajali V, Moradi HR, Gorji AJC, Neurobiology M. The impact of estradiol on neurogenesis and cognitive functions in Alzheimer's disease. 2020; 40: 283-99. [DOI:10.1007/s10571-019-00733-0]
29. Ambrogini P, Betti M, Galati C, Di Palma M, Lattanzi D, Savelli D, et al. α-Tocopherol and hippocampal neural plasticity in physiological and pathological conditions. 2016; 17(12): 2107. [DOI:10.3390/ijms17122107]
30. Rendeiro C, Spencer JP, Vauzour D, Butler LT, Ellis JA, Williams CMJG, et al. The impact of flavonoids on spatial memory in rodents: from behaviour to underlying hippocampal mechanisms. 2009; 4(4): 251-70. [DOI:10.1007/s12263-009-0137-2]



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi H R, Taherianfard M, Rashidi M, Javid Z, Hesami S A. Protective Effects of Wheat Sprout on Acrylamide Toxicity in the Hippocampus Structure and Spatial Learning and Memory of Rat. Shefaye Khatam 2023; 11 (2) :10-19
URL: http://shefayekhatam.ir/article-1-2387-fa.html

مرادی حمید رضا، طاهریان فرد مهناز، رشیدی محسن، جاوید زهرا، حسامی امیر. اثرات محافظتی جوانه گندم بر روی سمیت آکریل آمید در ساختار هیپوکامپ و یادگیری و حافظه فضایی موش صحرایی. مجله علوم اعصاب شفای خاتم. 1402; 11 (2) :10-19

URL: http://shefayekhatam.ir/article-1-2387-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم اعصاب شفای خاتم The Neuroscience Journal of Shefaye Khatam
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 53 queries by YEKTAWEB 4657